fahy hgh
1
Feb

De Echte Uitdaging

   Posted by: wkossen   in Uncategorized

Goede titel, toch? Dit is waar het in de wereld om gaat, dit is de kern van het leven, misschien wel de zin van het leven. En in de carriere is het niet anders. Waar gaat het nu echt om? Hoe wordt je nu echt succesvol? Hoe krijg je nu echt dingen voor elkaar?

En waarom lukt het misschien nu minder dan je wilt? Wellicht is het je opgevallen dat in de eerste alinea een paar vragen stonden, zinnetjes die eindigen met een vraagteken. Twee van die zinnen begonnen met het woordje Hoe. en daar zit wel een probleem. De vraag is namelijk of er wel een antwoord is op die vraag…

Succes, groot of klein, is niet iets waarvoor een handleiding bestaat. Succes maak je door actie, door dingen te doen. En voordat je dat kunt is de belangrijkste vraag vooral wie je bent en wat je echt wilt bereiken. Zolang je daar geen duidelijkheid over hebt wordt het helemaal niets. Dus dat is waar je begint. wie ben ik echt, en wat wil ik in deze baan, in deze relatie, in mijn carriere, in de vriendenkring, op mijn bankrekening enz.

Stel dat je het nu weet. Dan komt weer die hoe vraag, hoe verder, en hoe krijgen we nu wel voor elkaar wat eerder steeds niet lukte… Ik kan je vertellen dat je daarin eindeloos kunt blijven hangen. hoe dit, hoe dat, hoe zus, hoe zo… eindeloos. En het antwoord komt niet na het stellen van de vraag. Het antwoord komt na het doen, na het ‘gewoon beginnen’. Wanneer een kleine eerste stap is gezet wordt de weg naar het doel alweer ietsje duidelijker en kun je een tweede zetten. Het hoe wordt als het ware geleidelijk beantwoord door de oplossing in het doen te vinden. Werkt het niet, probeer iets anders. Immers, weer iets geleerd over het hoe. Acta Non Verba, Het motto dat ik al jaren onder mijn emails plaats, is precies dit. Geen woorden, maar daden, niet eindeloos praten of vragen, maar actie, en dan leren we vanzelf wat werkt.

Dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar alles moet proberen, of niet meer moet nadenken. Uiteraard blijft koppie koppie belangrijk. uiteindelijk weet je echter allang wat je wilt en allang wat de beste eerste stap is, zelfs wanneer het hele pad nog in sluieren verhuld is. Door te beginnen ontstaat niet alleen helderheid, maar ook een gevoel van progressie, en dat geeft alleen maar meer energie. Het is de energie die uiteindelijk tot het doel leidt, en die creeer je door actie, niet door eindeloos vragen naar het hoe.

Succes !

This entry was posted on Wednesday, February 1st, 2023 at 15:07 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.